Alex Buijk | Magisch Entertainer
02/23/2018
3 min
0

Blackpoolmagic een magisch evenement voor de goochelwereld

02/23/2018
3 min
0

Blackpoolmagic is een must voor iedere, zichzelf respecterende, goochelaar. Wat een evenement! Al meer dan 65 jaar lang wordt in Blackpool, een kustplaats in Engeland, voor goochelaars van over de hele wereld een magisch evenement georganiseerd. Wat ooit begon als 1 dag, is inmiddels uitgegroeid tot een congres van maar liefst drie dagen. Duizenden mensen, die professioneel bezig zijn met magie, komen hier naar toe en smullen van de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied. En ondertussen loop je ook nog de kans om je eigen idool tegen te komen. Die kans moet je natuurlijk aangrijpen met beide magische handjes.

Prijzen aanvragen                    Contact opnemen                     

Een stukje geschiedenis vooraf

Het jaarlijkse evenement begon in 1952 als, zoals gezegd, een evenement van een dag. Ondertussen is dit prachtige gebeuren uitgegroeid tot een toonaangevende samenkomst van maar liefst drie dagen. Een jaar lang zijn de organisatoren, van de Blackpool Magicians’Club, bezig om alles weer gladjes te laten verlopen. Veel werk, maar dat is het zeker waard. Alles, maar dan ook echt alles, op het gebied van magie komt deze dagen voorbij. Ieder jaar komen er zeker zo’n 3500 magiërs naar deze bijeenkomst. Daarmee is ‘The Blackpool Magic Convention’  de grootste in zijn soort. Overigens bestaat de organiserende club al sinds 1941!

Galashow met de mooiste goocheltrucs          Galashow met de mooiste goocheltrucsGalashow met de mooiste goocheltrucs

The Murray Award

Ook de magische wereld kent zijn eigen award. Ieder jaar wordt deze uitgereikt aan iemand die deze in de ogen van de club heeft verdiend. Natuurlijk zal iedere magiër hier blij mee zijn. Want uitverkoren worden in je eigen magische wereldkring is toch een opsteker én een inspiratiebron voor jezelf. Als jouw collega’s in deze exclusieve wereld jouw werk al waarderen, dan moet het immers wel goed zitten!

 

           Blackpool magic

Shows, workshop én inslaan

Tijdens deze bijeenkomst is het een kwestie van je hart ophalen aan je grootste hobby. Boeiende shows om inspiratie op te doen, zelf een workshop volgen of gewoon inslaan! De nieuwste trucs, boeiende geheimen dus, en materialen worden verkocht in de hal met handelaren. Het zijn trouwens niet alleen de bezoekers die vanuit de hele wereld komen. Artiesten van faam komen hun shows opvoeren en ook zij komen uit diverse landen. Wil je als magiër op de hoogte blijven, dan is deze bijeenkomst gewoon een must.

Stap avond met de leden van gonga

Mijn ‘snoepreisje’

Natuurlijk laat ook ik de kans niet voorbij gaan om naar Blackpoolmagic te gaan. Het was voor mij dit jaar de tweede keer en het smaakt nog steeds naar meer. Samen met nog 14 andere goochelaars, die net als ik lid zijn van goochelvereniging Gonga, gingen we met het vliegtuig op stap. Enthousiast op pad naar dit drie daagse paradijs. We bezochten prachtige galashows en uiteraard verlekkerden we ons in de dealerhallen aan al het moois. Ik voelde me net een klein kind in de snoepjeswinkel! Naast het verkopen van de meest waanzinnige nieuwe aanwinsten op goochelgebied, hielden de handelaren ook demonstraties. Tja, dan moet je toch wel even goed aan je portemonnee denken, want het liefst zou je alles kopen.

Natuurlijk hebben we deze dagen ook aangegrepen om als collega’s onder elkaar lekker uit eten te gaan en nog even gezellig te gaan stappen in de stad. Naast goochelaar ben je immers ook nog gewoon een gewoon mens…

 

Ook benieuwd wat Alex Buijk voor je kan betekenen op jouw evenement? Neem dan vrijblijvend contact op of bel direct met 0614668351

Reacties
Categorieën