Alex Buijk | Magisch Entertainer
04/06/2018
2 min
0

Een goochelaar als hulp bij integratie!

04/06/2018
2 min
0

, die anders moeilijker te overschrijden zijn. Bij goochelen kom je immers al heel ver zonder woorden. En er is meer mogelijk als goochelaar bij vluchtelingen.

Prijzen aanvragen                    Contact opnemen

Even een lach in plaats van een traan

Vluchtelingen hebben niet zomaar hun land verlaten. Je moet er toch niet aan denken dat je alles achter moet laten? En niet alleen je huis, maar ook familie en vrienden. Vaak is daarnaast ook de reis naar het ‘beloofde land’ een aaneenschakeling van ellende. En misschien is zelfs de rest van het gezin nog achtergebleven en voel je dus een groot gemis! Wat is het fijn om juist deze mensen even te laten genieten zodat ze weer even gewoon mensen kunnen zijn. Zodat ze even hun vele zorgen en misschien wel hevige heimwee kunnen vergeten. Op een magische manier de mensen laten lachen en na laten denken over wonderbaarlijke trucs. Eindelijk gespreksstof over leuke dingen! Ik vind het ontzettend fijn om deze mensen met mijn shows en trucs even te kunnen laten genieten!

In het zonnetje zetten

Vluchtelingen zijn verplicht om in te burgeren. Hebben zij deze cursus met goed gevolg afgelegd, dan is het natuurlijk helemaal leuk om ze ook te huldigen. Of misschien zijn er wel ‘nieuwe Nederlanders’ die zich met ziel en zaligheid inzetten om in te burgeren en dit o.a. doen door vrijwilligerswerk. Het is niet meer dan verdiend om deze mensen eens in het zonnetje te zetten. Een goochelaar kan hierbij dus zeker een groot deel van de sfeer bepalen. Maar ook bij kinderen die de taal nog niet echt machtig zijn, kan een magische entertainer zorgen voor een brede glimlach. Met gebaren en gewoon kijken kom je immers al heel  ver.

Een goochelaar als hulp bij integratie! Je denkt aan inburgeren, aan het werk gaan, de taal beheersen, maar goochelen opent grenzen

Met de hele buurt genieten

Wil je een welkomstfeest organiseren omdat er vluchtelingen zijn komen wonen bij jullie in de wijk? Werk je in een buurtcentrum en wil je echt iedereen laten genieten van een feest voor de hele buurt? Dan zou een goochelaar, net als bijvoorbeeld een goede muzikant of samen lekker eten maken uit diverse culturen, een leuk item kunnen zijn. Samen genieten verbroedert immers. Met elkaar het eten bereiden en tijdens het eten genieten van de tafelgoochelaar, die zomaar bij je aan tafel trucs uithaalt. Het zorgt gelijk voor gespreksstof!

Een bijzondere ervaring

Inmiddels heb ook ik al meerdere keren mogen meedoen tijdens avonden voor geïntegreerden. Mijn eerste keer om op te treden voor deze mensen was in Utrecht. Voordat het officiële gedeelte zou beginnen, kon ik als tafelgoochelaar aan de slag. De mensen werden verwonderd door mijn trucs, zomaar recht onder hun neus. De sfeer zat er daardoor al snel in. De burgemeester huldigde vervolgens de goed geïntegreerde mensen, waarna ik nog een centrale show verzorgde. En niet zomaar: tijdens mijn show werden de geïntegreerden op magische wijze in het zonnetje gezet. Voor hen een bijzondere ervaring (hoop ik), maar voor mij net zo goed! Ik hoop dan ook echt dat ik dit nog vaker mag doen.

Ook benieuwd wat Alex Buijk voor je kan betekenen op jouw evenement? Neem dan vrijblijvend contact op of bel direct met 0614668351

Reacties
Categorieën