Alex Buijk | Magisch Entertainer
02/07/2018
2 min
0

Goochelaars hoe noem je ze eigenlijk

02/07/2018
2 min
0

Een goochelaar is iemand die jou om de tuin weet te leiden, met trucs die volgens jou echt niet kunnen. Je staat er bij en je kijkt ernaar: maar snappen doe je het niet! Er zijn natuurlijk meer mensen die dat doen. Mentalisten, illusionisten: die zijn wel bekend met hun shows op t.v. Maar er zijn meer benamingen van beroepen die het publiek op het verkeerde been willen zetten.

Prijzen aanvragen                    Contact opnemen

Prestidigitateur

Klinkt chique, maar eigenlijk is dit niets meer of minder dan een oude naam voor goochelaar. Waarschijnlijk gebruikt bij de ‘elite’, want het woord betekent in het Frans nog altijd gewoon goochelaar!

Workshop goochelen

Tovenaar

Soms wordt de term tovenaar gebruikt. In sprookjes komen nog al eens tovenaars voor die met hun drankjes en spreuken dingen laten gebeuren. Iets heel anders dus, maar het is inderdaad ook niet zichtbaar.  Je dicht de goochelaar wel toveren toe als hij iets onderneemt. En met zijn toverstafje haalt hij de wonderlijkste trucs uit met zijn tovenaarshoed. Toch blijft hij gewoon een goochelaar… Tovenaars die toveren zullen voornamelijk toveren / goochelen voor kinderen terwijl de goochelaar juist ook bedoeld is voor volwassenen.

Een illusionist of mentalist

Eigenlijk zijn beide hetzelfde. Ze leggen de nadruk op mentale trucs en vertellen dat dit komt door hun paranormale krachten. Toch heerst er een andere opvatting over. Een illusionist wordt toch meer gezien als een geweldige goochelaar die een prachtige show neerzet, terwijl de mentalist sneller als een bedrieger weggezet zal worden.

Magiër

Een magiër is uiteraard iemand die met magie werkt. Het geeft een sfeer weer van iets paranormaals, maar het is natuurlijk ook gewoon wat een goochelaar doet. Toch hangt er een zweem van angst en ‘foute boel’ omheen. Waarschijnlijk heeft de naam dit te danken aan de verhalen over zwarte magie. Bij magiërs kan je dan ook denken aan Zwarte Magica van Donald Duck, of aan de avonturen van Harry Potter natuurlijk. Hoewel je dan misschien toch beter kan kiezen voor tovenaars.

Kunstenmaker

Een synoniem voor goochelaar is een kunstenmaker. Het grappige is dat als je een synoniem voor kunstenmaker zoekt, je op kwakzalver uitkomt…. Een kwakzalver of een goochelaar lijkt mij toch iets anders!

Artiest

Een artiest is volgens wikipedia iemand die haar of zijn talenten gebruikt om in het openbaar op te treden. Een artiest kan dus een goochelaar zijn, maar ook net zo goed een acteur of een komediant.

Hoe het naampje dan ook mag zijn, een artiest die van jouw feest een magisch feest kan maken, die wil je toch gewoon uitnodigen en daarmee je gasten trakteren op een onvergetelijke ervaring?

Speciale wensen of meer info over Alex’s shows?
Ervaar het zelf en boek goochelaar Alex Buijk 
 

Neem vrijblijvend contact op of bel direct met 0614668351

Reacties
Categorieën