Alex Buijk | Magisch Entertainer
08/28/2018
2 min
0

Hoe word je een goochelaar?

08/28/2018
2 min
0

Is het jouw jongensdroom (of meisjesdroom ;-)   ) om goochelaar te worden, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Lees dan even rustig verder. Misschien kan dit verhaal je helpen!

Prijzen aanvragen                    Contact opnemen                     

Alleen een truc is niet genoeg

Je hebt vast al weleens gegoocheld met trucs uit de goocheldoos voor kinderen. Of je hebt wat trucs hier of daar van internet afgeplukt. Toch is het kunnen van trucs niet genoeg. Een goochelaar is niets anders dan een artiest, die dus heel goed moet weten hoe hij op het publiek in kan spelen. Je zult er dus van moeten houden om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Je zult moeten kunnen inschatten hoe je publiek zal reageren. En een grotere acteur dan een goochelaar bestaat er eigenlijk niet. Je doet immers alsof er iets heel bijzonders gaat gebeuren! Je zet een show op rond een magisch gebeuren, maar die jij dus wel zelf zult moeten creëren. Want zonder jouw behendigheid en jouw manipulatie van de toeschouwers is je show gedoemd te mislukken..

Leren goochelen

En ja, natuurlijk je trucs. Zonder trucs ben je immers geen goochelaar. Als kind kwam je wel weg met de standaard trucs, maar uiteraard hoef je daar niet meer mee aan te komen als je serieus het vak in wilt. Die trucs kent immers iedereen al. Dus moet je op zoek naar iets bijzonders, wat nog echt magisch zal overkomen. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. Misschien ben je zelf zo handig om dingen te verzinnen, maar dat zal vaak toch al enige ervaring in het vak vergen. Je kunt op internet trucs leren (met het gevaar dat anderen die ook gezien hebben), maar er zijn ook speciale shops. Helaas is er geen echte opleiding tot goochelaar. Maar er worden hier en daar wel workshops gegeven. Ik zelf geef ook workshops. Natuurlijk zijn die niet voldoende om echt goochelaar te worden, maar je kunt er wel even aan proeven. Misschien ken je wel een goochelaar die je helpen wilt en waar je bij in de leer mag..

Just for fun goochelaar

Verschillende goochelaars

De ene goochelaar is de andere niet. Ook in ons vak heb je variatie. Je kunt je helemaal richten op grote shows voor een groot publiek of juist gaan voor rondlopen bij feesten en braderieën en dus bij de mensen zelf bezig zijn. Dit vraagt om heel andere trucs en andere vaardigheden. Natuurlijk is dit ook prima te combineren, waardoor het werk alleen maar veelzijdiger wordt. Dan zijn er nog de illusionisten, die vaak een grote wervelende shows neerzetten en vooral het publiek hiermee bespelen.

Hoe begin je?

Begin eerst klein. Ja, inderdaad, gewoon voor familie en vrienden. Ga langs bij een kinderfeestje en doe zo langzamerhand steeds meer ervaring op. Je kunt ook iemand laten filmen zodat jezelf kan zien hoe je overkomt. Daar leer je ook heel veel van! Is het een leuk filmpje? Dan kan je het natuurlijk ook meteen op Youtube zetten en zo alvast reclame maken! Probeer op deze manier steeds meer ervaring op te doen en maak het bereik steeds een beetje groter. Zo kan je ook ontdekken wat je het leukste vindt om te doen. Succes! En wie weet, misschien ben je ooit mijn gewaardeerde collega!

Ook benieuwd wat Alex Buijk voor je kan betekenen op jouw evenement? Neem dan vrijblijvend contact op of bel direct met 0614668351

Reacties
Categorieën