Alex Buijk | Magisch Entertainer
03/26/2018
2 min
0

Stichting Magic Care

03/26/2018
2 min
0

Een goochelaar kan zijn kunsten inzetten voor entertainment, voor plezier en gezelligheid. Maar goochelen kan je ook inzetten om anderen te helpen! Net als clowns, die zich inzetten voor o.a. zieke kinderen, zijn er ook goochelaars die dit doen. Door magie te gebruiken bij diverse, uiteenlopende groepen zorgkinderen is er al veel moois gebeurd. Stichting Magic Care zet zich, met de aangesloten goochelaars, in voor kinderen die een beetje extra liefde wel kunnen gebruiken. De kinderen richten zich vooral op het aanleren van een truc. Ondertussen wordt het goochelen gebruikt om de ontwikkeling van het kind op het motorische, sociale en emotionele vlak te stimuleren.

Prijzen aanvragen                    Contact opnemen                     

 

Zieke kinderen bloeien op

Je zult maar jong en chronisch ziek zijn. Een kind blijft toch een kind en wil graag spelen en onbezorgd zijn. De magische middagen laten de kinderen even heerlijk kind zijn, los van zijn of haar ziekte. Doordat ze iets aanleren wat anderen niet kunnen, hebben ze eindelijk een positief iets om in het middelpunt van belangstelling te staan. Daarnaast is het lotgenotencontact ook een waardevolle aanvulling.

stichting magic care

Een mooie leerschool voor jonge gedetineerden

Door middel van workshops bij opvanghuizen van jong gedetineerden, worden de jongeren gestimuleerd om respectvol met elkaar om te gaan. De workshops kunnen rekenen op veel enthousiasme bij deze jeugd. Zij doen dan ook hun best om de trucs onder de knie te krijgen en deze aan elkaar te vertonen. Magic Care zorgt verder ook voor een voorstelling voor deze groep jongeren én er is een vervolgprogramma ontwikkeld om de kinderen nog meer te kunnen helpen. De jongeren die hiervoor het meeste enthousiasme uitstralen kunnen mee doen aan een speciale training: een magische sociale vaardigheidstraining!

Je zelf durven laten zien

Goochelworkshops blijken heel goed te werken voor sociale problemen. Kinderen die sociaal onhandig zijn of bijvoorbeeld door brandwonden zichzelf niet durven laten zien, krijgen meer zelfvertrouwen door het volgen van goochelworkshops van Stichting Magic Care. Ze leren zichzelf presenteren en zijn trots op hun eigen prestaties. Eigenlijk is de lijst gewoon te groot om allemaal te benoemen wat de stichting al heeft gedaan. Verstandelijk gehandicapte kinderen, visueel gehandicapten en zelfs buitenlandse projecten: het is allemaal al voorbij gekomen bij de stichting en zeker met groot succes uitgevoerd.

 

Bekende namen

Samen met 33 andere goochelaars, goochel ook ik voor de stichting. Alle goochelaars hebben ruime ervaring. De bekende illusionist Hans Klok is ambassadeur van Stichting Magic Care. Maar ook andere bekenden, zoals Hans Kazàn, hebben connecties met ons. Diverse ziekenhuizen zijn dan ook erg blij met onze bezoeken. We komen op veel plekken, zoals het bekende Villa Pardoes. Maar ook bij voetbalclubs die het hele land weet te vinden: Excelsior, bijvoorbeeld, en ADO.

Goochelen dus…

Goochelen is dus niet alleen maar leuk, het kan veel meer doen met mensen dan alleen maar verwondering opwekken. Een goochelworkshop of een fijne voorstelling kan voor zorgkinderen en anderen met een rugzakje een welkome afwisseling zijn én ze zelfs helpen met bepaalde vaardigheden. Het is heerlijk om met je eigen passie anderen te kunnen helpen!

Ook benieuwd wat Alex Buijk voor je kan betekenen op jouw evenement? Neem dan vrijblijvend contact op of bel direct met 0614668351

Reacties
Categorieën