Alex Buijk | Magisch Entertainer
05/20/2018
2 min
0

Teambuilding? Doe een workshop goochelen!

05/20/2018
2 min
0

Het is weer zo ver: je mag weer gaan nadenken over de invulling van een teambuildingsdag. Leuk uitgangspunt, zo’n teambuilding, maar ja: wat ga je nu weer verzinnen? Want teambuilding doe je immers niet alleen voor de lol, aan teambuilding wil je ook iets hebben. Samen met je collega’s een rondvaart maken kan heel gezellig zijn, maar bij echte teambuilding haal je veel meer uit de kast! En ieder jaar hetzelfde: de meeste collega’s hebben van tevoren al geen zin meer. Dus is het zaak om iets te vinden wat niet alleen zorgt voor versterking van de teamgeest, maar minstens ook uitdagend genoeg is dat de deelnemers met goede moed de dag beginnen én vol inspiratie weer naar huis gaan.

Prijzen aanvragen                    Contact opnemen                     

Gezellig maar zeker ook leerzaam. Workshops zijn er in heel veel varianten, dus kan het niet moeilijk zijn om daar iets in te vinden. Bedenk wat je precies verwacht en ga dan op zoek naar aansluitende workshops. Je kunt ook kiezen voor meerdere workshops, waarbij de deelnemers kunnen inschrijven welke ze willen volgen. Of je boekt korte workshops en geeft zo de kans dat ze meerdere cursusjes kunnen volgen. Heel gezellig en afwisselend!

Goochelen als workshop

Vaak wordt er gedacht aan zaken als survivallen met elkaar of een workshop in communicatie en dergelijke. Maar waarom zou je gezelligheid en leren samenwerken niet combineren? Kies eens voor een workshop goochelen! Veel origineler en met minstens net zoveel uitdaging. Plezier gegarandeerd, maar de groep leert ook om samen bezig te zijn, samen een presentatie te verzinnen (bijvoorbeeld) of misschien zelfs wel een truc te ontdekken. In samenspraak met de goochelaar kan de cursus volledig afgestemd worden op het bedrijf en zijn wensen. Misschien heb je echt een doel (leren luisteren naar elkaar, samenwerken, oplossingsgericht werken en ga zo maar door). Dit nemen we dan mee in de opzet van de cursus. Maar eerlijk is eerlijk: door samen gezellig bezig te zijn doe je onbewust ook al aan teambuilding.

Workshop goochelen

Show vooraf

Om in de stemming te komen zou je voor de workshops gegeven worden alvast een show kunnen laten zien van de goochelaar. Een magisch sfeertje ontstaat en de aansluitende workshop kan zo al in de juiste sfeer beginnen. De verwondering van de deelnemers zal ze stimuleren om zelf ook aan de slag te gaan. Met elkaar bijvoorbeeld een truc proberen na te doen of te ontrafelen (om maar een voorbeeld te noemen) kan werkelijk hilarisch zijn. Goed voor de lachspieren!

En dan zelf aan de slag

Uiteraard zullen de deelnemers zelf ook een act gaan opvoeren. Met elkaar wordt er een presentatie in elkaar gesleuteld om daarna uit te voeren voor de overige collega’s. Maar misschien is er wel een heel ander idee binnen het bedrijf. Is er binnenkort een jubileum van de directeur? Dan zou je natuurlijk ook met het personeel een leuke act kunnen maken tijdens de workshop, zodat jullie een mooi jubileumoptreden hebben voor jullie baas. Uiteraard zal de jubilerende werkgever dit niet mogen weten…

Ook benieuwd wat Alex Buijk voor je kan betekenen op jouw evenement? Neem dan vrijblijvend contact op of bel direct met 0614668351

Reacties
Categorieën