Alex Buijk | Magisch Entertainer
05/07/2018
6 min
2

Goochelen in het buitenland

05/07/2018
6 min
2

Het is begin januari als ik verrast word door een niet-alledaags verzoek. Eigenlijk kan ik mijn oren niet geloven: een benadering vanuit Hongarije! En niet zomaar. Ze willen dat ik kom goochelen! Wauw…

Prijzen aanvragen                    Contact opnemen

Hoe een Nederlandse goochelaar in Hongarije terecht kwam…

De benadering wordt gedaan voor een NOB school. Dit zijn scholen die zijn aangesloten bij de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland. Deze school, NTC Budapest, viert haar 25 jarig jubileum en wil dit graag op een bijzondere manier vieren. De opdrachtgever, Martine, is getipt door iemand waarmee ik eerder kennis heb gemaakt in Nederland. Wat ontzettend leuk dat hij mij voorstelt aan deze mensen! Zo krijg ik dus een unieke kans om helemaal in Hongarije te mogen optreden. Als dat geen uitdaging meer is… Natuurlijk grijp ik deze kans met beide magische handen aan!

Goochelen in het buitenland | Goochelaar Alex Buijk in Budapest                                     Goochelen in het buitenland | Goochelaar Alex Buijk in Budapest                                     Goochelen in het buitenland | Goochelaar Alex Buijk in Budapest

Een goede voorbereiding is het halve werk

En dan besef je opeens dat hier toch meer bij komt kijken dan een optreden in ons eigen Amsterdam. Hoewel ik wel de grens over ga als goochelaar, blijft mijn ervaring in het buitenland toch steken bij België. Spannend is het dan ook zeker en dus zoek ik contact met iemand die meer weet over dit soort zaken. Mijn collega Jori Veldhuizen van Jovel Entertainment weet met zijn ruime ervaring in het buitenland mij goed op weg te helpen. We spreken meerdere keren met elkaar hoe ik dit aan moet pakken. Weer een ervaring rijker dus. Jori, bij deze nogmaals bedankt!

Dan wordt het zaak om ook de praktische dingen te gaan regelen. Een vlucht bijvoorbeeld naar Budapest. Bij Wizz Air koop ik de vliegtickets en wordt er ook een parkeerplaats geregeld bij Eindhoven Airport. Natuurlijk moet ik ook zorgen voor een goede verzekering voor mijn spullen, want zelfs een goochelaar kan iets echt kwijt raken ;-)

Het verblijf in Budapest wordt verder keurig geregeld door Martine. Zelfs het vervoer naar en van het appartement wordt keurig verzorgd. Dus ik ben klaar voor mijn grote avontuur als Nederlandse goochelaar in het buitenland.

Eindelijk is het zover 

Na al die voorbereidingen wordt het dus wachten op mijn uiteindelijke vertrek. Met de nodige spanning en natuurlijk na een liefdevol afscheid van mijn meisjes, vertrek ik 4 mei eindelijk richting Eindhoven. Mijn auto is verzekerd van een plekje en dus kan ik zonder zorgen op weg. Gelukkig is Eindhoven nog niet zo overbevolkt als Schiphol, dus verloopt het inchecken lekker vlot. Mede dankzij de priority service van Wizz Air. Na twee uur in de lucht gezeten te hebben, stap ik uit in een omgeving waar het maar liefst 14 graden warmer is! Lekker hoor, je zou bijna denken dat ik op vakantie ben bij deze temperaturen (28 graden…). Maar nee: mijn goochelkunsten zal ik toch echt uit de kast moeten gaan trekken. Als ook mijn koffer is gearriveerd, vertrek ik naar buiten waar ik word opgewacht door twee heren van de NTC-school, Maarten en Vincent. Zij brengen mij naar mijn appartement voor dit weekend.

                                     Goochelen in het buitenland | Goochelaar Alex Buijk in Budapest                                     Goochelen in het buitenland | Goochelaar Alex Buijk in Budapest

Een stappende goochelaar in Budapest…

Vrijdagavond, even opfrissen en uitpakken. Maar ik kan niet lang relaxen want Vincent neemt me mee het Hongaarse nachtleven in. Lekker eten en natuurlijk met een drankje genieten van deze prachtige stad. Uiteraard ontkom ik er niet aan en moet er gegoocheld worden. Gelukkig reageren ze vol enthousiasme. Dat geeft goede moed voor het echte optreden!

Een goochelshow in Budapest

Zaterdag: spannend! Vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren. Een heerlijk ontbijt en een warm zonnetje (die me al vroeg wekt) laten de dag al goed beginnen. Daarna word ik al opgehaald om naar de locatie te gaan waar ik mijn show mag gaan geven. Benieuwd zit ik in de auto en ben diep onder de indruk. Wauw, wat een prachtige locatie.

Goochelen in het buitenland | Goochelaar Alex Buijk in Budapest                                                                          

In het mooie theater geef ik eerst een korte goochelshow. Maar daarna mag ik ook nog buiten aan de gang. Hier is het allemaal ook al zo mooi aangekleed. Met 2 clowns gaan we de kinderen vermaken, wat een heel gezellig feest wordt.

En dat is nog niet alles. Ook mijn ervaring als rondlopende goochelaar komt goed van pas. Want na de kinderen zijn de volwassenen aan de beurt. Ik begeef me tussen de gasten en laat ze real magic zien. Wat een ontzettend leuk publiek! Ze reageren zo spontaan en enthousiast. Ik maak zelfs een nieuwe goochelfan… Een vrouw vertelt namelijk dat ze goochelaars altijd wel leuk kinderentertainment vindt maar meer ook niet, maar nu ze mij aan tafel bezig ziet, is ze om. Ze is groot fan geworden van magic. Kijk, die mag je dan toch weer in je zak steken!

Misschien nog wel leuker is het compliment van NTC zelf. Zij zijn zo onder de indruk van het hele magische gebeuren dat ze mij zullen gaan aanbevelen bij het NOB ( de overkoepelende stichting dus). Dat betekent dus misschien nog wel meer optredens voor de NOB scholen in het buitenland! Wauw!

Als afsluiting mag ik aanschuiven om lekker te eten en een welverdiend biertje te nuttigen. Ik word netjes teruggebracht naar mijn appartement waar ik doodmoe maar voldaan mijn bed inval. 

Goochelen in het buitenland | Goochelaar Alex Buijk in Budapest                                                                          Goochelen in het buitenland | Goochelaar Alex Buijk in Budapest

Terug naar huis

2:45 uur: mijn wekker gaat alweer en om 3:15 uur staat de taxi al gereed en brengt me akelig snel naar het vliegveld. Een rit die normaal gesproken zo’n 30 tot 40 minuten duurt, weet deze man in 20 minuten af te leggen. Slik! Ik ben wel meteen wakker, dat dan weer wel. Dus ben ik ruim op tijd en ook het inchecken gaat snel. Helaas heeft het vliegtuig wel vertraging en zo heb ik tijd genoeg om nog even van een extra bakje koffie te genieten. Na een fijne vlucht, snel door naar huis waar mijn meisjes vast wel een knuffel van me willen hebben!

Net thuis, nog diep onder de indruk van deze prachtig ervaring en van de mooie stad Budapest krijg ik al een mail: of ik weer wil optreden in augustus! Wat een heerlijk idee. Ik hoop dan ook van harte dat het in augustus doorgaat.

Dat goochelen in het buitenland anders zou zijn, dat had ik wel verwacht. Maar al die extra indrukken en dan ook nog het enthousiaste publiek, maken het tot een heel bijzondere ervaring!

Ook benieuwd wat Alex Buijk voor je kan betekenen op jouw evenement? Neem dan vrijblijvend contact op of bel direct met 0614668351

Reacties
Categorieën