Alex Buijk | Magisch Entertainer
08/28/2018
2 min
0

Goochelfims

08/28/2018
2 min
0

Kan je geen genoeg krijgen van goochelshows en de goochelwereld? Begrijpelijk ;-). Dus wordt het tijd om eens aandacht te besteden aan films over goochelen of goochelaars, zodat je op elk moment je even over kan geven aan deze magische wereld vol illusies.

The Wizard of Oz

Misschien wel de bekendste film: The wizard of Oz met Michael Jackson. Deze musical is als film uitgebracht in 1978. Het is een verfilming van de musical, die op Broadway speelde. Maar eigenlijk ook weer een nieuwe uitgave van de oorspronkelijke film uit 1939. Om het nog moeilijker te maken: deze film was weer gebaseerd op verhalen van schrijver L. Frank Baum van 1900 tot 1920. Hoewel de film geen kaskraker was, kwamen er wel hits uit voort zoals ‘A brand new day’. Een klassieker over o.a. een vogelverschrikker die graag echte hersenen wilt hebben…

The Wizard of Speed and Time

Een andere film over een ‘wizard’ komt uit 1988, van Mike Jittlov. Het is een semi-autobiografische film over een man die het graag wil maken met zijn special effects in de filmwereld. Een afwisseling tussen goocheltrucs en filmtrucage maken de film tot een bijzonder geheel.

The Illusionist

Volgens mij is dit ook wel een bekende film, uitgebracht in 2006. De illusionist, gespeeld door Edward Norton, probeert het Weense koninklijk huis te ondermijnen door magie. Waarom? Een jeugdliefde, natuurlijk!

Popcorn box; disposable scup for beverages with straw, film strip, clapper board and ticket with ribbon banner. Detailed vector illustration. EPS10 file.

Smokin’ Aces

Maffia en magie: een aparte combinatie, maar in deze film werkt het. Een goochelaar neemt het op tegen de maffia en uiteraard is hij daarmee zijn leven niet meer zeker. Vooral een spannende film!

Now you see me

Criminele goochelaars: daar word je niet blij van! Banken die beroofd worden door een stelletje magische figuren: je moet er maar op komen! Bekende artiesten zorgen voor een mooie film! En er is een vervolg: ‘Now you see me, now you don’t!’ In 2019 staat deel 3 op de planning, volgens berichten op internet.

The Incredible Burt Wonderstone

Hou je meer van komische films? Dan moet je deze zien! Bekende artiesten worden hier voor schut gezet!

Wunschpunsch

Een heerlijke kinderserie (animatie) over twee tovenaars, een tante en haar neefje, die het een beetje heel erg niet redden, iedere keer. Met dank aan hun huisdieren, die met hulp van de oude schildpad het voor elkaar krijgen om de toverspreuk teniet te doen voordat het te laat is…

Het Geheim

In 2010 werd deze jeugdfilm uitgebracht. Het is een Nederlandse film over een jongen van acht, die na een bezoek aan een goochelshow zelf goochelaar wil worden en vooral lyrisch is over de verdwijntruc. Helaas gaat de verdwijntruc uiteindelijk zo goed, dat het meisje echt verdwijnt…. Tja, dan wordt het toch een ander verhaal. Een film, die heerlijk te bekijken is door het hele gezin.

Harry Potter

We sluiten af met misschien wel de meest populaire tovenaarsfilm/serie ooit. Boeken en verfilmingen van Harry Potter zijn natuurlijk razend populair. Eigenlijk heeft deze serie films weinig uitleg meer nodig, denk ik. Want wie heeft er nog nooit genoten van Harry en zijn vrienden?

Reacties
Categorieën